Isgata

Krut har varit så fin den här veckan! Både på träning och när jag ridit själv! Nu har jag mycket med mitt UF-företag att göra några dagar, så då passar det bra att han ska få några lite lugnare dagar. Massage och rykt, och lufsa runt i skogen.
Det är ju lite roligt att Krut helt plötsligt är den som tar "mest plats". Förut var det ju Farina som var den stora stjärnan i stallet (och har alltid varit, kommer alltid att vara enligt henne själv), men nu är det Krut som fått stjärnstatus. Han får mest uppmärksamhet och har liksom högsta prioritet. Lite kul när man tänker på det, att Krut faktiskt börjar bli stjärnan. Och han gör det bra! Han har varit så fin senaste tiden, nu känns det som att vi skulle klara precis vad som helst. Han är hur kul som helst att rida! 
 
Imorse när jag vaknade var det total isgata precis överallt! Gårdsplanen och vägen var som en skridskobana. Tyvärr var hagarna också det. Igår när det regnade så blev det stora vattenpölar som nu frusit. Vi kanske är larviga men vi vågade faktiskt inte släppa ut dom i hagen, trots att de har brodd. De biter ju knappt nu ändå när isen är så hård. Dessutom är ju Tommen oskodd och obroddad, och det vore inte så roligt om han skulle halka.. 
Det gick att leda ut dom till vår gamla ridbana/rasthage bakom stallet, så de fick gå där medan jag mockade och gjorde iordning stallet. Sen fick de helt enkelt stå inne. 
Men jag kunde trixa lite med lektionerna idag så jag och mamma ska snart åka hem igen, och då får vi se i dagsljus om det går att släppa ut dom nånstans. 😅
SOMMAR!!! 

Helgen

Den här helgen har, likt de flesta andra helger, gått i ett😉 

I lördags red jag Sugar på banan. Han tappade en sko i onsdags och fick den påslagen i fredags, så han fixade lite egen vila igen. Tog det säkra före det osäkra och red på ridbanan därför, ifall han var pigg. Han skötte sig dock väldigt bra så jag hade inte behövt oroa mig. 
Mest skritt men även lite trav. I skritten jobbar jag med öppnor, för att han ska få stärka sitt inre bakben.
Om allt går som planerat tänkte vi att han snart ska få träna på riktigt. Känns som en bra idé att ta hjälp så snabbt som möjligt för att han ska ridas och stärkas rätt! 

Krut tömkörde jag. Efter träningen för Bosse fick han ett par dagar lite ledigt, gått i hagen och ridits i skogen. Så i lördags när han ändå bara skulle joggas igång lite lätt gjorde jag det på töm istället. Krut är en perfekt häst att lära sig att tömköra med, så jag försöker passa på att göra det så mycket jag kan för att lära mig själv. 

I söndags fm åkte vi till ridhuset med Krut. Han var så fin! Pigg och framåt och kändes jättebra. Han har blivit så fin på senaste tiden. Känns som att vi kommit över ett jobbigt trappsteg nu! 

Efter Krut red jag Farina! En spännande upplevelse 😂 hon var så pigg haha! Väldigt glad för att mamma kunde hålla i haha. Farina sprang på tvären typ hela vägen och hoppade runt som en jojo 😂 Hon blir så het och stark att jag inte ens kan bromsa, så om mamma släpper så drar hon 🤪 Red lite på banan när vi kom hem från skogen och då var hon jättefin. Det bästa med hjärtat är att trots att hon inte rids och tränar varje dag så kan jag bara hoppa upp och rida som vanligt. 

Efter det skrittade jag Sugar för hand en stund!

Idag slutade jag 12 istället för 15.40, så jag hann hem och fixa med hästarna i dagsljus! Guld värt! 
Dock var de rätt spralliga och jag var själv så det blev skrittpromenad för båda grabbarna. Men det gjorde inget, de skulle ändå typ göra sån aktivitet idag så det gjorde inget 😀 
(null)

(null)

(null)

(null)
Måste bara tillägga att våra hästar inte har varken grimma eller benskydd i hagen, men Krut fick gå ut direkt i hagen en stund till efter promenaden och då fick han ha på sig allt.😉
(null)

(null)

(null)

(null)Träningen för Bosse

Krut var SÅ fin igår! Så himla roligt! Han var pigg och positiv och kändes jättefin! 

Bosse såg stor skillnad sen sist vilket också var roligt, han tyckte Krut hade blivit jättefin! 

Först kollade vi av att han svarade fram när jag bad om det, och gick att ta tillbaka när jag ville det. Det gick väldigt bra och Krut kändes lydig och uppmärksam på mig! 
I galoppen sen provade vi att byta galopp. Krut kan byta galopp, även fast han fortfarande lär sig. Första gången bytte han fast med en liten twist 😉🕺🏼 
Gång nr 2 hoppade han till och sparkade mot min skänkel så att jag kom lite ur balans. Dessutom lossnade dosan till hörsnäckan från mina ridbyxor. I nästa språng sparkade han igen och lyckades då träffa dosan i luften med bakhoven, så dosan flög iväg! Hahah😂😂 
Dock bytte han sen språnget efter 😉😃 
Och hörsnäckan höll😀👍🏼 

Sen bytte vi åt andra hållet och då bytte han rent och utan bus på en gång 😄😄😄 

Sen jobbade vi lite skolor och Bosse var även på mig med lite tips om min sits! 

Jag är jättenöjd med träningen och med Krut. Tyvärr kunde jag inte vara med och träna idag eftersom skolan börjat och idag var det bara träning fram till lunch .
(null)

(null)