Svenska mästerskapen 2018

Wow, vilken vecka vi hade! Jag är fortfarande så nöjd och glad över Farina, vår prestation och resultaten! 

Det var en lång vecka i Gävle! I onsdags morse, tidigt som tusan, var jag uppe och släppte ut Farina i hagen en stund. Då var det fortfarande väldigt svalt och skönt ute dessutom. Några timmar senare lastade vi in henne i lastbilen och sen åkte vi mot Gävle! 
(null)
(null)

(null)

(null)

När vi kom fram fick hon gå in i sin box och äta lunch och dricka vatten, och vi gjorde oss hemmastadda vid "campingen" där vi bodde. Vi åt lite lunch själva och promenerade Farina lite innan det var dags för invigning. 
Invigningen var väldigt välordnad och fick oss ryttare att känna oss stolta samtidigt som det var mycket sportsmanship och teamkänsla. De var också noga med att poängtera vikten av att vara tacksam för allt våra föräldrar, tränare och ponnyer gör för oss. 

Efter invigningen fanns det möjlighet att rida på banorna. Jag fick sista tiden men det gjorde inget för då började det svalna lite ute. 
Red ett ganska lätt pass på henne då. Jag tror att Farina funkar bäst när hon får känna att det kan vara ganska lugnt och soft inne på banan , så vi kan ta med oss det in när det är på riktigt sen. Hon kändes fin men lite matt, men så var det typ 30 grader varmt också.. 
(null)
(null)

(null)

På torsdagen var det dags för första starten för oss. Jag var faktiskt lite nervös innan. Jag var nog mest orolig för att nåt skulle hända så att vi inte skulle få de poängen jag hoppades på. 
Red när det var som varmast och Farina kämpade på så bra! Vi tog en relativt kort framridning, med flera korta pauser. Red på ganska länge i collectingring samt att det tog lång tid innan jag fick startsignal. Så jag kände att hon fick lite mjölksyra i början av programmet. Tur för oss att det är skritt tidigt i programmet så vi hann hämta andan! Hon var som sagt lite matt, men absolut helt felfri genom hela programmet! Hon satte inte en hov fel. Extra roligt var det att de hade livepoäng, vilket gjorde att jag efter sista halten kunde kolla upp på tavlan och se att det stog 67.4%! Vilken härlig känsla det var att skritta ut från banan då! 
Utöver min egen ritt tog vi många promenader med Farina, kylde ner henne ofta, såg till att hon drack och kollade på vänner som tävlade bland annat. På kvällen var det ryttarmiddag också. Välordnat men maten föll inte mig i smaken riktigt. Robin Bengtsson kom och sjöng några låtar, det var coolt tyckte jag. 
(null)

(null)

(null)

På fredagen var det dags för vår andra start. Startade lite tidigare denna dag, men det var varmt redan då. Vi tog en kort framridning även den dagen, som blev ännu kortare än "vi" tänkt då mamma tog fel på tiden med 10 min😉 jag tyckte hon var lite väl "slow" i instruktionerna på framridningen . Så jag gick in på banan utan att ha gjort varken skolor eller nåt galoppjobb haha. Men det funkade det med, bara hon är lösgjord funkar det och det var hon eftersom mamma fortfarande tjatade om att jag skulle runda ner henne och rida skänkelvikningar när jag blev inkallad till collectingring typ😉😉 
Trots den lilla missen så var Farina så himla duktig även denna starten. Hon gjorde åter igen inte en miss, hon var så duktig inne på banan verkligen! Lite trött även denna dag men ändå en bra ritt! Vi fick 66.2%. 
(null)

(null)

När klassen var slut stod det sedan klart att vi var klara för SM-FINAL!!!!! Målet jag haft i 3 år var äntligen uppnått!😭🤩😍 Då släppte all press, eftersom vårt mål var uppnått kände jag att jag bara kunde mysa runt där de resterande dagarna. Njuta av att vara på tävling och ha roligt! 

På lördagen fick vi som skulle rida finalen ledigt. Vi tog lite sovmorgon, och efter lunch red jag ett kortare pass på Farina . Mycket skritt så hon fick stretcha ut ordentligt och hon blev riktigt fin. Extra skönt var det att det regnade lite och var ganska svalt hela dagen. Så skönt för hästarna att återhämta sig i lite svalare väder.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På söndagen var det final! Pappa och Viktor kom och tittade . När de kom blev Farina väldigt otålig och ville nog bara hem , hon visste nog att hon snart skulle få åka hem. 
Vi tog en ganska kort framridning även den här gången. Farina kändes fin! 
Sen vinkade jag igång musiken och vi fick äntligen rida vår kür på en SM-final! Wow så coolt bara det! 
I stora drag var det en bra ritt. Det märktes att hon var trött nu, så vissa grejer i küren kanske tappade lite karaktär liksom. När vi har mer energi passar den så bra, men nu tappade vi lite uttryck. Vi fick lite problem i galoppen med en envis broms i början, så vi hamnade lite före och då blev jag tvungen att ta tillbaka henne mycket inför halten och då fick vi ett litet avbrott ett halvt steg. Men för övrigt är jag ändå supernöjd! Vi fick 65.9%. 

Totalt slutade vi på en 9:e plats!!!🤩😍🦄💖❤️ Inför finalen låg vi på 13:e plats så vi klättrade flera placeringar tack vare küren! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag är så stolt och nöjd över Farina, som presterat 3 mycket jämna ritter i denna värme. Det var ju som sagt minst 30 grader varje dag. När man är borta sådär kommer man ju inte undan värmen heller. 
Även fast Farina inte verkat särskilt påverkad av värmen när jag ridit innan vi åkte till Gävle , så var det ju så tryckande konstant värme i Gävle att de aldrig får chans att pusta ut riktigt. Därför var det verkligen en prestation i sig tycker jag i denna värme. 

Jag vill också rikta att stort tack till mamma, pappa och Viktor för all support. Pia för all träning senaste året och peppande ord under SM, hovslagare Sofia, equiterapeut Lotta, veterinär Torunn och alla andra som hjälpt oss hit! Och självklart min ponny Farina som är världens absolut bästa!❤️❤️