Vaccination och lite sånt


Igår åkte vi först ner med surprice till örsta. Jag "värmde upp" honom och sen skrittade av typ. Alltså mest stora volter och lite så i alla gångarter. Mer hann jag inte för lite hastigt och lustigt bestämde vi att vi skulle åka hem till våran veterinär Karin och vaccinera farina iochmed karens och allt. Så sagt och gjort, pappa fixade farina så vi bytte bara häst och åkte iväg med farlna. Sen fick farina sprutan i transporten och sen åkte vi hem. Så nu ska hon vila någon dag extra. Idag ska hon vila helt sen har jag tänkt att promenera henne för hand nån dag innan jag rider lite lugnt på henne :) 
Idag ska vi till örsta med surprice igen! 

Träning Surprice

Igår var det träning med Surprice. Jag hade tänkt ta Farina först men jag behövde verkligen hjälp med Surprice. Det var nog tur jag tog honom för Helene hjälpte mig jättebra med att få igenom honom. Jag har försökt jobba lite på samma sätt under veckan men det har liksom bara inte funkat.
Jag måste ha honom på ytter väldigt mycket. Så fort jag får problem ska jag ställa honom lite utåt för då har man mycket bättre kontroll på hela hästen liksom.
En väldigt bra träning minst sagt, precis vad jag behövde! Han är ju väldigt stor och lång i kroppen och det är inte lätt när man inte riktigt vet vad man ska göra ;)
 
Nästa träning är för Liane! Det är sista träningen med truppen tror jag, och när hon ändå kommer till Örebro tar jag med Surprice också. Dock är det en fredag = träning för Helene egentligen. Men jag har en tid för Helene samma vecka som Liane-träningen på onsdagen så vi får se vem jag tar då. Farina är ju den som ska vara i "fokus" men henne klarar jag på ett annat sätt! Aja nu känns det som jag bara gaggar på haha, är nog lite trött. Så godnatt hörs imorgon ;))
 
Lite nytagna bilder på Surprice, inte från träningen dock:)
 
 

Tävling 27 sept, Farina: LA:P1 och FEI inledande

LA:P1 - framridningen blev lite kort. Jag joggade fram henne och sen checkade jag mest av läget i skolorna, lite enkla byten och sånt.
På banan försökte jag rida precis som på träningen, halvhalt halvhalt halvhalt typ. Och det funkade ju, vi hade några missar men domaren verkade gilla oss för vi fick 66.84% och VI VANN :D hur roligt som helst ju, jättenöjd!
 
FEI Inledande -  Till den här klassen fick vi vänta rätt länge, Farina blev sjukt uttråkad och hade typ damp när vi lastade ur henne. Vi visste att hon skulle vara laddad så därför planerade vi in extra lång framridning.
När jag joggade fram henne var hon hur pigg som helst så jag fick jogga henne väldigt länge innan hon slappnade av. Sen fick jag ihop henne jättebra och både skolorna, enkla bytena och skrittpiruetterna var jättebra men då var det väl nån halvtimme kvar innan jag skulle starta. Så tyvärr hann hon bli trött, både i kroppen och huvudet tror jag. Så på banan blev det lite pannkaka. Fast mycket var egentligen väldigt bra, jag hade mestadels 7:or faktsikt. Men i skolorna och de enkla bytena blev det lite missförstånd mellan oss så där var det 3-4:or, och det är ju koeff. på det så då drogs ju totalprocenten ner. Vi landade på 57%, men jag är ändå väldigt nöjd! Världens bästa ponny <3
 
Dessutom gillade jag bedömningen i FEI väldigt mycket, jag hade allt ifrån 3-8:or, så det som faktiskt var bra fick jag bra på. Medans det som var mindre bra, det fick jag lägre poäng på. Sånt gillar vi! :D
 

Här ser ni bild på ett av tillfällena när det blev lite fel :S