resultat gripens sommarmeeting

Först och främst vill jag berömma Farina! Hon har skött sig hur bra som helst både på banan och allt runt omkring! Hon börjar bli en riktig tävlingsponny nu :D
 
Fredag: Hela den här dagen var jag och mamma jättenöjda över Farina. Hon var lugn hela tiden, både på framridningen och på banan. Vi planerade in en lång framridning men vi hade ingen plan så jag red mest runt och nöjde mig med att allt var "okej", på träning får jag rida och har lärt mig hur jag ska göra för att det ska vara BRA och så kommer jag ut på tävling och vågar knappt andas för jag har hela tiden i bakhuvudet hur hon var i våras när minsta lilla gjorde att Farina exploderade och allt gick "förlorat" så att säga. Efter det lilla tävlingsuppehållet hon haft har hon ändrat sig, det märkte vi till dag 2 och 3.
På banan tyckte vi att det var det bästa vi presterat inne på banan, men det var några helt onödiga missar som drar ner på både just den rörelsen + allmänna intrycket. Vi fick 61%.
 
Lördag:vi hade läst igenom protokollet och sett vad domarna sakande, och försökte tänka på det på framridningen. Den här dagen hade vi en bättre plan och både jag och mamma var mycket bättre fokuserade till 100% på just mig och Farina och våran prestation. Mamma var med och coachade och hon hade lagt märke till att jag hela tiden kortar tyglarna och drar ihop formen på Farina. När Farina ligger på i handen och springer på fort kortar jag tyglarna för att jag lärt mig att "då bromsar man hästen", men det funkar inte riktigt på Farina, när hon gör så är det för att hon får lite panik och släpper jag då efter på tyglarna springer hon inte fortare, snarare tvärt om, hon blir bättre! Mamma tjatade på mig att släppa efter på tyglarna hela tiden och Farinas form blev mycket "behagligare" att se på!
Det blev lite väntan innan vi fick komma in på banan vilket gjorde att jag tappade formen på henne lite. Jag försökte tänka på allt Helene har sagt att jag ska tänka på på träning och allt mamma sa på framridningen, vilket gjorde att jag red i nästan lite undertempo för att vi skulle hinna med allt. Och ett nästan helt prickfritt program blev det, endast en miss i ett enkelt byte. Jag var helnöjd med ritten, som belönades med 63%!
På kvällen sen när vi gick igenom ritten insåg vi att fredagens ritt var rätt dålig faktiskt haha, vi som var så nöjda innan men jämför man med lördagens ritt som var mycket bättre var som sagt fredagens inte värd en poäng till. Vi som innan tyckte att det nästan var snålt betalt för fredagens ritt ;)
 
Söndag: det domarna ville se mer av i lördagens program var lite mer energi i framförallt traven hos Farina. Så vi provade oss fram på framridningen och Farina kändes superfin! Jag vågade ha samma tryck i henne även inne på banan och vi hamnade i en högre poängskala genom hela programmet egentligen, men i och med att jag vågade utmana oss lite kom några missar. Riktigt synd för det var framför allt i enkla bytena det sprack lite, och på de enkla byten som blev bra låg vi på 6.5-7, så synd med 4:or på några. Vi hamnade på 63% här igen, med egentligen en nivå högre poängmässigt men som drogs ner pga missarna. För min egen del mentalt räknade vi på vad jag hade haft utan missar, på ett ungefär såklart, men då hade jag haft 66-67% av två domare! Så glad för det, nu vill jag träna mer och snart borde vi också få till det perfekt på banan! :D
 
Inga bilder från helgen, då jag kommit på att jag fokuserar bättre på min uppgift när kameran ligger i bilen.
gammal bild
 

mycket att fixa

Hej! Först tänkte jag berätta om veckans träningar.
Surprice tränade jag med i tisdags. Jag är väldigt glad att vi tog en extratid den här veckan för hjälp vad stel han var! Han blir alltid så efter han har ridits ut mer än en dag i taget. Först jobbade vi honom på en lite mindre volt för att lättare komma åt honom. Jag skulle flytta bakdelen i skänkelvikning några steg och sen tillbaka på volten igen, det skulle jag göra några gånger per varv och när vi sen övergick till galopp kändes han genast mycket bättre. I galoppen skulle jag göra övergångar till trav och sen även rida förvänd galopp Just förvänd galopp är något Surprice kommer loss av väldigt bra. Sen tittade vi på lite skolor och lite sånt. Vilket gick bra! Han kom loss väldigt bra och kändes lika mjuk och fin som vanligt mot slutet!
 
Och igår tränade jag med Farina. Först red vi på volt och kollade av dagsformen lite så . Hon var betydligt mycket bättre än förra veckans träning i formen men fortfarande vill vi att hon ska trava i med lite mer aktivitet och ta i mer bakifrån utan att bli springig. I galoppen sen har jag lättare att ta en förhållning och liksom driva fast utan att hon springer fort framåt utan att hon växer framför mig och sätter under sig bak. Det är så vi vill att hon ska göra bde i trav och galopp, och nu går det bättre i galoppen. Vi red lite förvänd och förvända öppnor i galopp innan hon fick skritta några varv och sen red vi igenom båda programmen jag ska rida i helgen! Första programmet var det miss efter miss och vi hade inget flyt alls. I mellangångarterna vill hon så gärna bara dra iväg fort som tusan haha, vilket inte ser särskilt harmoniskt ut hahah! Så innan jag red igenom program nr2 fick jag först, i trav, rida en diagonal och öka typ 5 steg sen minska, sen öka 5 steg och minska, så fick jag hålla på flera diagonaler och Farina svarade riktigt bra på det. I galoppen fick jag göra likadant och bara öka några steg innan jag tog tillbaka henne.
När jag sen red igenom det andra programmet fick jag öka-minska-öka-minska i alla diagonaler. På träning kan jag ju göra så för att det förhoppningsvis ska gå ännu bättre på tävling.
Det här programmet gick förövrigt mycket bättre. Det var nästan helt prickfritt och det enda som vi ska tänka på är att se till att nåt enkelt byte är exakt när jag passerar medellinjen vilket känns lite som "piss i havet" om man ser hur det var för några månader sen! 
 
Och idag då, ja jag har fullt upp! Jag behöver packa allt som ska med i helgen. Jag hade tänkt att börja packa tidigare i veckan men mycket av grejerna som ska med är ju sånt jag använder varje dag. Grejer ska göras rent, höpåsar ska packas och även kraftfodret ska göras iordning. Sen ska mina egna grejer packas och så behöver jag ju även fixa stallet för natten och fylla på vatten ute i hagen, Surprice ska ridas och Farina ska promeneras och badas. Jag har fullt upp, bäst att sätta fart!
Jag ska försöka hinna uppdatera lite hur det går under helgen annars hörs vi på måndag! :)
 

in sweden we say midsommar

Hoppas ni haft en bra midsommar trots vädret. Min lillebror fyllde på midsommarafton så det var lite kalas på eftermiddagen. Annars hade vi det rätt lugnt, snart är varenda helg upptagen framöver så vi passade på att slappa lite.
I lördags red jag Farina i ridhuset. Både jag och mamma får klia oss i huvudet för nåt har hänt, hela hästen är som ny! Troligtvis är det blandningen av vila/laserbehandling/annan sadel för Farina är så glad igen och allt som var lite "orosmoment" som ibland funkade och ibland inte, gör vi utan att blinka nu. Jag syftar på exempelvis enkla bytena och skolorna. Dessutom behöver jag bara sitta till och hon direkt stoppar in bakbenen och kommer upp med framdelen! Det känns så bra, jag är så glad för Farinas skull för hon verkar så nöjd med allt!
Surprice har skrittats ut 2 dagar nu, han har varit jätteduktig när vi gått förbi kossorna, igår när Farina var med och han såg kossorna gjorde han ett sånt där "varningsljud" som hästar gör, men Farina brydde sig inte och då kunde Surprice skritta på långa tyglar förbi. Han får gå och titta på dom hela dagarna så snart borde han väl inse att dom inte är farliga.
 
Igår var jag först och hjälpte till en stund på Eklunda. Mockade och packade höpåsar. Var där till strax efter lunch och då kom mamma så åkte vi förbi Hööks och köpte vita ridbyxor och sytråd. På fredag åker vi till Gripen så ett par till ridbyxor var välbehövligt eftersom det är tävling i tre dagar.
 
Idag ska både Farina och Surprice ridas på banan. imorgon är det träning med Surprice och på onsdag är det dags för Farina. Sista träningarna innan det är lite sommaruppehåll i några veckor.
har hänt endel även med Surprice