Årssummering 2015

Kör en repris från förra året!
 

Vad är ditt bästa hästminne 2015? Svar: Det finns massor! Men de bästa var nog höstens alla tävlingar, då gick det riktigt bra med både Farina och Surprice!

Ditt sämsta minne? Svar: I somras när vi fick ringorm på hästarna...

Har du köpt några hästar? Svar: Japp, Victor!

Sålt några hästar? Svar: Nej.

Vem har du tränat för? Svar: Helene Wannerth, och sen har jag varit med på nån clinic typ för Elisabet Lundholm och även ridit för Mattias Jansson en helg

Hur har du utvecklats som ryttare under 2015? Svar: Jag har lärt mig massor och lär mig nya saker hela tiden, Jag vill hela tiden bli bättre och har uppsatta mål jag vill nå med varje häst och då tränar jag hårt för att göra det!

Hur har dina hästar utvecklats? Svar: Ja verkligen! För Farinas del har detta varit ett mellanår känns det som, hon har inte haft styrkan för de nationella klasserna riktigt men vi har lärt oss massor. Tyvärr tappade vi rätt mycket i somras i och med ringormen men nu senaste månaden har hon verkligen visat framfötterna och utvecklingen har gått spikrakt uppåt! Likaså för Surprice, han har också utvecklats åt rätt håll och bir bara bättre och bättre för varje ridpass!

Vilken häst har varit bäst under året? Svar: Båda två, kan inte välja.

Vilken häst har du stått närmast? Svar: Farina, hon är den mest personliga häst jag träffat! Hon kommer aldrig flytta här ifrån! Låter det stå kvar från förra året.

Har du träffat folk som har haft fördomar om dig under året? Svar: Fördomar har dom kanske inte haft men många tror säkert jag får allt serverat men så är det inte. Jag kämpar och sliter varje dag för att bli bättre precis som alla andra! :D

Har någon häst varit sjuk eller skadad 2015? Svar: Ja, dels fick alla våra hästar (inte Sugar för han var på bete) ringorm. Farina var den som var värst drabbad. I våras blev Sugar sparkad av Farina och var halt i en månad drygt.

Har du träffat några kända ryttare? Svar: Japp, vår vän Patrik Kittel, Isabell Werth.. Haha nu kommer jag inte på fler men har säkert sprungit på nån på friends/Scandinavium/Falsterbo/Aachen.

Har du stött på några problem under 2015? Svar: Nä det tror jag inte, inget jag lagt på minnet i alla fall.

Vilken tävling har varit den bästa? Svar: RKK's såklart! Faktiskt så tycker jag inte att det finns någon bättre klubb som arrangerar tävling, inte som jag varit på i alla fall.

Har du förändrat något under 2015 i ditt träningsupplägg? Svar: Jag tror jag blivit noggrannare och låter träningen ta den tid det tar.

Har du förändrats mentalt något under året? Svar: Ja, jag mognar ju som alla andra i min ålder och i och med det börjar man nog tänka mer långsiktigt tex.

Vilka tre saker är de bästa sakerna du lärt dig under året i träningssammanhang? Svar: Rid långsamt - då hinner hästen med, att om jag lyfter blicken och tittar vart jag ska går hästen dit och att man måst sitta på båda sittbenen.

Vilka saker har du lärt dig under hästsportssammanhang? Svar: Att om man verkligen kämpar och vill någonstans så kommer man dit! :D

Vilken tävling har varit den sämsta? Svar: Mantorp. Anläggningen var inte alls något vidare, stora plåtdörrar som inte sitter fast, trång parkering och dåligt underlag...

Vilken placering är du mest stolt över? Svar: Surprice's vinster i LA:3 på 74% och msvC på 70% och Farinas vinst i LA:p1 på 68%!

Vad var ditt dyraste inköp? Svar: En ny sadel

Vad har du köpt mest av, alltså i kvantitet? Svar: Ridstrumpor och ridbyxor.

Dina tre mest använda produkter 2015? Svar: min hjälm, mina stövlar och mina ridbyxor ;) och typ sadel och träns till hästarna. Haha ganska logiskt kanske.

 

 

Någon ny produkt som du börjat använda under året? Svar: Pikeurridbyxor som blivit en favorit, och dressyrstövlar, alltså såna där med stenhårda skaft ni vet ;) kan inte rid utan såna längre så har ett par till på väg hem till mig.

Vad är det högsta du tävlat under 2015? Svar: FEI mästerskap nationellt på ponny och msvC på storhäst!

Vilken häst har du kommit närmast 2015? Svar: Farina

Vad kommer du sakna från 2015? Svar:  Aachen-resan i augusti!!

Vilka är de bästa företagen du jobbat med under året? Svar: jobbar inte ;)

Vilken är din snyggaste tävlingsoutfit från året? Svar: har haft samma outfit hela året

Din fulaste tävlingsloutfit? Svar: dom gångerna jag inte hunnit sätt upp håret har jag inte känt jag så snygg

Vad är det sämsta som hänt under året? Svar: Ringormen, speciellt Farina hade det nog inte så roligt och sen att vi behövde skura hela stallet grundligt för att inte riskera att få tillbaka skiten!

Årets bästa ryttare? Svar: Patrik Kittel ;)

Har du lärt känna några nya människor? Svar: Ja det har jag.

Är det någon tävlingstabbe som du minns? Svar: nej inget jag kommer ihåg. Försöker verkligen tänka på att beté mig som jag själv vill bli bemött av andra!

Vem har du kunnat ringa till när du behövt prata och få tips och råd under året? Svar: jag behöver inte ringa för mamma finns ju, sen har jag ringt till Ann (surprice ägare) ganska ofta om det varit något.

Vad har du för mål med vardera häst 2016? Svar: Att rida nationellt med båda hästarna och så vore det jätteroligt om jag kom till SM också, det vore coolt! Och sen ska ju även Sugar börja ridas och det stora målet där är 3-årstestet till våren!

Vad är ditt mål som ryttare 2016? Svar: Beach 2016 helt klart ;) Nejdå men måste ta tag i min egen träning nu om jag vill "elitsatsa" måste ju även jag vara i trim!

Hur kommer ditt häst-år se ut 2016? Svar: Jag hoppas såklart att både jag och hästarna får hålla oss friska, och i så fall fortsätta träna och tävla, sen ska Sugar börja ridas lite smått ju!

Vad kan du lova dig själv inför 2016? Svar: Vill du så kan du! Go Wilma GO! :D

lite blandade bilder från 2015