Midsommar

Ett sent "glad midsommar" kommer hĂ€r!😝
PĂ„ midsommar var vi hos mina kusiner. Vi Ă„t först lite sill, potatis, köttbullar och sĂ„nt dĂ€r och sen Ă„t vi en tĂ„rta som jag och mamma hade gjort. Det var tre lager med bottnar, lemoncurd, vit chokladpannacotta och massor med jordgubbarđŸ‘ŒđŸŒ
EfterĂ„t var alla proppmĂ€tta och dĂ„ medan vi vĂ€ntade pĂ„ att alla skulle bli hungriga sĂ„ vi kunde grilla stack jag och Bellan ut och red. Jag red deras ena nordis Valle! Vi bĂ„de travade och galopperade en hel del och varvade med att prata om allt möjligt. NĂ€r vi kom hem hade mamma och pappa Ă„kt hem och lĂ€mnat ett par skor och en laddare till mig😂 det stog att det skulle bli vĂ€rldens Ă„skovĂ€der hemma hos oss sĂ„ de drog direkt eftersom hĂ€starna var ute. Jag hade inte med mig nĂ„gonting annat, inte ens ridklĂ€der sĂ„ de fick jag lĂ„na av min kusin. Jag överlevde natten ganska bra Ă€ndĂ„. PĂ„ morgonen red jag och min moster ut en svĂ€ng, sen Ă„kte vi hem till oss och Ă„t mat.

I söndags var jag och mamma pĂ„ shoppingtur. Vi skulle egentligen till granngĂ„rden för att köpa en bromsfĂ€lla men det slutade med att vi Ă„kte till Ikea och köpte nya badrumsmöbler🙈 haha spontanköp Ă€r roligast😉

Nu hela den hĂ€r veckan som gĂ„tt hittills har jag varit pĂ„ Eklunda Stuteri hĂ€r i Örebro och jobbat! De behövde förstĂ€rkning nu nĂ€r seminsĂ€songen Ă€r igĂ„ng sĂ„ jag rykte in. Kul att fĂ„ göra nĂ„got annat Ă€n att bara sitta hemma.
Jag har hjÀlpt till med lite olika saker, allt ifrÄn att mocka till att hÀmta ston i hagarna till att hjÀlpa till nÀr de skulle tappa hingstarna. Imorgon ska jag fortsÀtta bada grabbgÀnget, jag började med Algot idag sÄ tar jag de andra imorgon.

Imorse trĂ€nade jag med Surprice hemma hos Helene. Vi fortsatte jobba lösgörande. Han tycker det Ă€r skitjobbigt att behöva korta upp sig, ta korta steg och verkligen bĂ€ra hela kroppen sjĂ€lv. Han vill gĂ€rna springa pĂ„ och smita undan. Vi jobbar pĂ„! Sen stannade jag kvar hos Helene för jag skulle fĂ„ skjuts av henne till Eklunda, sĂ„ jag passade pĂ„ att titta medan hon red. VĂ€ldigt intressant, det hon gör med sin ena hĂ€st som trĂ€nar GP Ă€r ju sĂ„nt som jag förbereder Surprice för nu liksom. Se och lĂ€r!😎

Bus i hagen

Sommarlovet fortsÀtter. Har fortfarande inte hÀnt sÀrskilt mycket. Jag har knappt varit hemifrÄn senaste veckan. Men det Àr faktiskt ganska skönt ÀndÄ, i lagoma mÀngder. Hela vÄren gick i 190 sÄ nu Àr det rÀtt skönt att bara chilla. Fast det börjar bli lÄngtrÄkigt men snart Àr det Falsterbo, lÀger hos Helene, ponny-SM, div 1 final osv som jag ser fram emot supermycket!! 

I mÄndags busade Surprice i hagen. TyvÀrr lyckades han sparka pÄ sig sjÀlv pÄ baksidan av ena bakbenet. Han gÄr i en nÀstan helt platt hage sÄ han gjorde det sjÀlv (alltsÄ var det inte naturen som anföll honom ;)) . Det blev inte sÄ djupt, utan bara ytligt. Vi ringde dock veterinÀren ÀndÄ för att rÄdfrÄga och han sa att det var tur att han inte sparkade sig sjÀlv pÄ sidan för dÄ hade det kanske kommit Ät senskidan (tror jag det heter). Vi har tvÀttat det och haft bandage pÄ för att det inte ska komma in skrÀp. Han har fÄtt vila nu tvÄ dagar ifall att det skulle bli nÄgot men det har sett fint ut sÄ nu ska jag skritta ut pÄ honom. 
Mamma kommer snart hem och dÄ ska vi ut och rida. Vi fÄr se om jag rider Farina och hon Surprice, eller om jag rider Surprice och hon gÄr med Farina. 
 

TrÀning hela helgen!

Den hÀr helgen har jag trÀnat varje dag och det har gÄtt superbra! 
Egentligen var det bara lördag-söndag det var trÀning som var med dressyrprojketet i klubben, men eftersom jag trÀnar varje fredag sÄ hade jag trÀning dÄ ocksÄ. Tanken var att Farina skulle gÄ alla tre dagar och att jag skulle sÀtta igÄng Surprice som idag. Men Farina har skött sig superbra och har gjort allt vi begÀrt bÄde i fredags och i lödags sÄ vi bestÀmde med Helene att jag skulle ta Surprice igÄr istÀllet. 

I fredags jobbade vi mest lösgörande med Farina. Det som jag gillar mest med Farina nu Àr att hon försöker hela tiden fast hon ibland tycker det Àr skitjobbigt. Förut sa hon upp sig direkt men nu jobbar hon pÄ. Vi pressar henne hela tiden men ger henne samtidigt smÄ micropauser flera gÄnger under passet förr att hon ska hinna ÄterhÀmta sig. Det funkar bra pÄ henne. 
I lördags var det programridning och dĂ„ red jag min kĂŒr vi gjort, jag, mamma och Helene. Det Ă€r en del lite kluriga vĂ€gar men det passar Farina jĂ€ttebra alltihop sĂ„ nu ska vi bara fixa musiken. 

Sen bestÀmde vi att Farina inte skulle gÄ en dag till, hon var nog rÀtt mör i kroppen dÄ. Surprice dÀremot tyckte det var jÀttekul att fÄ trÀna igen och var riktigt taggad i början. SÄ vi fick i början pÄ passet bara rida extremt lÄngsamt och lugnt för att han skulle tagga ner. Vi jobbade endast lösgörande i rund och lÄg form. Han var riktigt fin för att ha vilat i tvÄ veckor. Nu ska jag sÀtta igÄng honom och rida pÄ samma sÀtt under veckan. Helene sa att jag ska jobba honom sÄhÀr nu, sen Àr det inge svÄrt att lÀgga till rörelserna sen. 
Lika svettiga bÄda tvÄ ;)