Midsommar

Ett sent "glad midsommar" kommer här!😝
På midsommar var vi hos mina kusiner. Vi åt först lite sill, potatis, köttbullar och sånt där och sen åt vi en tårta som jag och mamma hade gjort. Det var tre lager med bottnar, lemoncurd, vit chokladpannacotta och massor med jordgubbar👌🏼
Efteråt var alla proppmätta och då medan vi väntade på att alla skulle bli hungriga så vi kunde grilla stack jag och Bellan ut och red. Jag red deras ena nordis Valle! Vi både travade och galopperade en hel del och varvade med att prata om allt möjligt. När vi kom hem hade mamma och pappa åkt hem och lämnat ett par skor och en laddare till mig😂 det stog att det skulle bli världens åskoväder hemma hos oss så de drog direkt eftersom hästarna var ute. Jag hade inte med mig någonting annat, inte ens ridkläder så de fick jag låna av min kusin. Jag överlevde natten ganska bra ändå. På morgonen red jag och min moster ut en sväng, sen åkte vi hem till oss och åt mat.

I söndags var jag och mamma på shoppingtur. Vi skulle egentligen till granngården för att köpa en bromsfälla men det slutade med att vi åkte till Ikea och köpte nya badrumsmöbler🙈 haha spontanköp är roligast😉

Nu hela den här veckan som gått hittills har jag varit på Eklunda Stuteri här i Örebro och jobbat! De behövde förstärkning nu när seminsäsongen är igång så jag rykte in. Kul att få göra något annat än att bara sitta hemma.
Jag har hjälpt till med lite olika saker, allt ifrån att mocka till att hämta ston i hagarna till att hjälpa till när de skulle tappa hingstarna. Imorgon ska jag fortsätta bada grabbgänget, jag började med Algot idag så tar jag de andra imorgon.

Imorse tränade jag med Surprice hemma hos Helene. Vi fortsatte jobba lösgörande. Han tycker det är skitjobbigt att behöva korta upp sig, ta korta steg och verkligen bära hela kroppen själv. Han vill gärna springa på och smita undan. Vi jobbar på! Sen stannade jag kvar hos Helene för jag skulle få skjuts av henne till Eklunda, så jag passade på att titta medan hon red. Väldigt intressant, det hon gör med sin ena häst som tränar GP är ju sånt som jag förbereder Surprice för nu liksom. Se och lär!😎

Bus i hagen

Sommarlovet fortsätter. Har fortfarande inte hänt särskilt mycket. Jag har knappt varit hemifrån senaste veckan. Men det är faktiskt ganska skönt ändå, i lagoma mängder. Hela våren gick i 190 så nu är det rätt skönt att bara chilla. Fast det börjar bli långtråkigt men snart är det Falsterbo, läger hos Helene, ponny-SM, div 1 final osv som jag ser fram emot supermycket!! 

I måndags busade Surprice i hagen. Tyvärr lyckades han sparka på sig själv på baksidan av ena bakbenet. Han går i en nästan helt platt hage så han gjorde det själv (alltså var det inte naturen som anföll honom ;)) . Det blev inte så djupt, utan bara ytligt. Vi ringde dock veterinären ändå för att rådfråga och han sa att det var tur att han inte sparkade sig själv på sidan för då hade det kanske kommit åt senskidan (tror jag det heter). Vi har tvättat det och haft bandage på för att det inte ska komma in skräp. Han har fått vila nu två dagar ifall att det skulle bli något men det har sett fint ut så nu ska jag skritta ut på honom. 
Mamma kommer snart hem och då ska vi ut och rida. Vi får se om jag rider Farina och hon Surprice, eller om jag rider Surprice och hon går med Farina. 
 

Träning hela helgen!

Den här helgen har jag tränat varje dag och det har gått superbra! 
Egentligen var det bara lördag-söndag det var träning som var med dressyrprojketet i klubben, men eftersom jag tränar varje fredag så hade jag träning då också. Tanken var att Farina skulle gå alla tre dagar och att jag skulle sätta igång Surprice som idag. Men Farina har skött sig superbra och har gjort allt vi begärt både i fredags och i lödags så vi bestämde med Helene att jag skulle ta Surprice igår istället. 

I fredags jobbade vi mest lösgörande med Farina. Det som jag gillar mest med Farina nu är att hon försöker hela tiden fast hon ibland tycker det är skitjobbigt. Förut sa hon upp sig direkt men nu jobbar hon på. Vi pressar henne hela tiden men ger henne samtidigt små micropauser flera gånger under passet förr att hon ska hinna återhämta sig. Det funkar bra på henne. 
I lördags var det programridning och då red jag min kür vi gjort, jag, mamma och Helene. Det är en del lite kluriga vägar men det passar Farina jättebra alltihop så nu ska vi bara fixa musiken. 

Sen bestämde vi att Farina inte skulle gå en dag till, hon var nog rätt mör i kroppen då. Surprice däremot tyckte det var jättekul att få träna igen och var riktigt taggad i början. Så vi fick i början på passet bara rida extremt långsamt och lugnt för att han skulle tagga ner. Vi jobbade endast lösgörande i rund och låg form. Han var riktigt fin för att ha vilat i två veckor. Nu ska jag sätta igång honom och rida på samma sätt under veckan. Helene sa att jag ska jobba honom såhär nu, sen är det inge svårt att lägga till rörelserna sen. 
Lika svettiga båda två ;)