Sova snart

(Bra rubrik ;)) 
Dagen idag har inte bestått av så mycket häst, konstigt nog. Fast helt "hästfritt" har det inte varit! Jag har hjälp pappa att lägga plattor där vi brukar spola av hästarna på sommaren! Så nu har vi en ordentlig plats utomhus OCH en spolspilta inne som vi också nyss gjort iordning :D det behövs när man har en vit/grå ponny ;)
Farina fick sig en promenad på kvällen bara! 

Igår var vi i ridhuset. Farina börjar bli så fin nu, det är så roligt :D hela våren har jag verkligen jobbat på och nu märks resultat! 
Jag jobbade henne på ungefär samma sätt som senaste träningen, övade på samma grejer och så. 
En detalj som jag tror jag missat tidigare men som jag insåg att jag måste träna på verkligen är att kunna ha henne helt rak i galopp på medellinjen. I LA:4 är det inridning i galopp och så går det på 60m bana vilket betyder längre "väg" till X, wops! Träna på bara :) 

Dessutom fick vi veta att en kompis till oss, hennes sto, Mity, hade fölat! Så vi åkte iväg och kollade på lilla fölisen igår. 
Jag red Mity för ungefär ett år sedan en gång, jättefin häst! 
Och lille fölisen var jättefin han med, så gulligt :D 
Kvällstur


Idag tog jag och mamma oss en uteritt på de här två! Bilden är dock från i vintras. 
Vi både travade och galopperade! Jobbade Farina litegranna men det är svårt att göra det när man är fler ute i skogen. Hon kändes iallafall mjuk och avslappnad!

Kanske inte har berättat något om Tommen, men Tommen, eller Tom T.Hall som han egentligen heter, är en travare f. 1986(!!) som 4:a åring var han en av Sveriges bästa och var med i derbyt 1990. Har ingen större koll på om han gick bra eller dåligt på travet men jag tror han gick bra och sprang in rätt mycket ;) 
Nu är han mest pensionär men förut tränade min mamma honom i dressyr. 
Fast han är pappas egentligen :)
Tommen är väldigt pigg och fräsch för sin ålder, har alla tänder kvar och är fin i hullet! :) 


Träning 24/6 och hästskötare

Hej på er! Har inte haft tid att uppdatera er vad jag hittat på senaste dagarna. 
I tisdags var det träning för Helene och det gick jättebra! Jag är jättenöjd över att Farina äntligen börjar bli stadig i formen, jag har jobbat med det hela våren och nu börjar vi komma på rätt spår vilket känns jättebra! 
Och att hon var stel i vänstersidan, jag fick rida på en 10m volt i trav och då måste jag ju ställa mer och ah.. Hon blev mycket bättre efter den övningen! :D 
Sen fick jag jobba med att hon inte ska skjuta ut bakdelen i galoppen, framför allt i höger varv. Jag har dock svårt att känna när hon skjuter ut den så det måste jag lära mig att känna. På träningen sa helene till mig varje gång jag skulle trycka in den och då kände jag skillnaden när jag "fick in" den. 
I slutet red jag igenom La:4, det var lite småmissar här och där tyckte jag, och sista momenten med halt-ryggning-vänster galopp, den var lite klurig men den gjorde jag om några gånger och då gick det faktiskt riktigt bra! 
Nu har jag massor med grejer jag måste öva på i sommar :D 

Något som är väldigt roligt är ju att snart är det DM för Örebro och jag följer många som ska vara med på Facebook, bloggar osv. Det är jätteroligt att läsa allas olika träningsupplägg ju. Det ska bli jättespännande att se vilka som är bäst 2014 i Örebro :D 

Idag gick jag upp före 6 imorse för att följa med Frida och Tove på tävling! Roligt roligt, även fast jag snart somnar! Haha! 

Skrittade igenom La:4 förut, snart bor de jag kunna det baklänges uppochner och då kan jag koncentrera mig mer på Farina :D 
Tommen följde med efter ;)