msvB debut!!

Igår åkte jag och Surprice till Katrineholm.
Först red vi msvC1. Jag och mamma hade en plan på framridningen som vi följde, tyvärr gick Surprice lite med handbromsen i hela tiden. Jag fick han med på noterna men den där egna framåtbjudningen fanns liksom inte. Vi misstänkte att han var skitnödig vilket han också var för direkt efter ritten bajsade han.. ^^ Ritten var i stora drag bra, men tyvärr tre kostsamma missar (ryggningen, galoppfattningen och första enkla bytet) som vi fick 4:or på, det var synd ju såklart. Men det däremellan var bra och vissa grejer riktigt bra! :D
Han gick ju som sagt lite med handbromsen i hela tiden vilket gjorde att jag inte fick honom riktigt på bakbenen som jag ville.
Vi slutade på 65.8% och hamnade strax utanför placering. Första gången vi inte blev placerade någonsin! ;)
 
Till klassen efter hade jag pratat med Helene och hon tyckte vi skulle rida fram som vi planerat innan ändå fast han var lite trög i första klassen.
Denna gång var det msvB2 som gällde. DEBUT!! :D Jag red även på kandar, han trivs väldigt bra med det så därför tog jag det.
Till den här klassen kändes han mycket bättre, så det kändes bra när vi gick in på banan. Han dansade fram nästan lika bra som på träning i traven, det var verkligen superroligt! Ryggningen fick vi lite sämre på igen och skritten fick vi inga överbetyg på, den är lite återhållsam. Galoppen gick bra till en början, 8m volterna som varit så svåra på träning fick vi 7.5 på! Sen kom vi till bytena. Första bytet var han efter bak, han har typ aldrig varit det så det kanske var jag som gjorde en otydlig hjälp eller så förstog inte han att han fick byta på banan. Till andra bytet trodde inte jag att han bytte alls, men det gjorde han och det var rent och jättefint men då bröt jag av efteråt. GAAH. Så det var helt mitt fel. Vi fick 4:or på båda bytena vilket drar ner rätt mycket. Till uppridningen sen så bytte han däremot galopp själv utan att han skulle göra det. Haha!
Men vi slutade på 65.5% här och var även här strax utanför placering!
 
Sen fick vi skynda oss hem för att hinna till RKK's årsmöte. Där fick jag pris för bästa dressyrryttare i klubben på både ponny och storhäst! :D
 

Slappardag

Go förmiddag! Började min morgon med att släppa ut hästarna, men sen har jag bara slappat i soffan. Skönt det med ibland. Fast nu börjar det bli tråkigt så jag ska snart gå ut.
 
Igår var det träning för Helene med Surprice. Han var så fin och duktig. Vi jobbade först lite på volten för att hitta en bra trav, den var lite oengagerad bakifrån först men sen fick jag riktig snurr på dom och efter det dansade han fram hela träningen! I galoppen fick jag jobba lite med att samla upp honom som förberedande arbete innan vi ska börja med piruetter om ett tag. Jag fick rida med tagen bakdel på volt och även nästan tränga med innerhanden så han blev väldigt rundad runt min innerskänkel skull man kunna säga. Det var väldigt bra jobb för han blev väldigt samlad. Det var lättare efteråt att samla upp honom i galoppen. Vi avslutade med att rida igenom båda programmen som vi ska rida på lördag. MsvC1 gick superbra, det var en sluta som han var för rak och det fick jag göra om men annars gick det jättebra, och msvB2 gick också bra. Vi fick göra om galoppvolten för jag ställde honom för mycket inåt. Annars gick det programmet också bra. Det var en jättebra träning!
Idag ska jag rida honom och fokusera mycket på det som var lite svårt igår, och imorgon är det träning igen.
Farina har sin värsta tid just nu, hon är så nere. Vi tror et beror på pälsfällning + första riktiga brunsten för säsongen. Vi lät henne vila igår och idag ska hon gå en promenad och få lite massage och spabehandling. Hon är helt nerpissad på bakbenen och svansen så det måste jag tvätta av blandannat. Imorgon räknar vi med att hon är fit for fight igen. Hon är verkligen nere just nu och bara står och sover hela dagarna. Snuttan!
 
 

Måndag

Jag började min måndag med lite sovmorgon. Sen släppte jag ut hästarna och nu sitter jag i soffan och äter lite frulle! Alldeles strax ska jag gå ut i stallet, idag har jag mycket att göra. Dels fixa stallet, båda ska ridas och sen tänkte jag även fixa till kaninerna. I eftermiddag kommer hovslagaren och skor Surprice också!
Surprice ska jag rida och ha lösgörande som största prio! I lördags gick han ett lite hårdare pass och igår passade vi på att rida ut i det fina vädret. Så idag blir det lagom med ett lösgörande pass.
Jag red ut på Farina igår också, vädret var ju helt underbart! Så idag räknar jag med att hon kan vara lite stel så jag tänkte lägga upp passet lite efter hur hon känns. Jag börjar med lite skänkelvikningar och framdelsvändningar som är jättebra för henne och efter det får jag se hur hon känns, isåfall jobbar jag vidare som jag fick göra på träningen i fredags! :D
Igår var vi iväg och löshoppade Sugar också, igår flög han över 120 utan problem! Idag var han dock ganska trött, först ridning och sen löshoppning. Jobbigt ju ;) Nu får han några dagar i hagen bara.