fläskläpp

Gårdagens träning var riktigt bra! Krut var jättefin, han har gjort såna framsteg senaste tiden och han utvecklas under passens gång också så det är superkul att jobba med honom! Vi fortsatte jobba med hans vänstersida och framförallt att jag ska få koll på vänsterbogen. Vi gjorde en övning där jag red längs spåret och växlade mellan skänkelvikning och förvänd sluta. Det är en bra övning för dels får jag hela tiden koll på bogen och samtidigt så får han växla ofta och  bli lite kvick i hjärnan. 
I galoppen jobbade vi dels med en övning där jag red öppna längs ena långsidan och sen skänkelvikning på hörnlinjen längs andra långsidan. Därefter jobbade vi med en övning där jag skulle ha honom spikrak och flytta honom innanför spåret några språng innan jag skulle flytta tillbaka honom till spåret igen. Det var också en nyttig övning! 
 
Dock var det ju lite jobbigt tyckte Krut och en gång försökte han slippa undan lite, så han hoppade upp i luften som en liten cirkushäst och lyckades såklart nocka mig. Det var inte så skönt kan jag ju säga, men som tur var det bara läppen som fick stryk. Näsan och tänderna klarade sig. Nu har jag lite fläskläpp och har lite svårt att äta när det kommer mot läppen. Men att dricka ur sugrör funkar så det gör jag iallafall! 
Nu har jag lunchrast och jag köpte en ostbaguett som jag sitter och äter, får äta lite försiktigt. 
 
Idag när jag kommer hem ska jag rida Farina. Krut får vila idag, nu har han jobbat på riktigt bra i några dagar så han kan behöva ta det lite lugnt. Farina ska få gå ett, för stunden, normalt ridpass på banan. Raka spår med mest övergångar och sånt. Börjar bli lite enformigt fast jag tror det kan vara nyttigt att jobba lite extra på det ändå! 
 haha lägg märke till blodfläcken på tröjan😂

helgen var awesome

Min helg har varit hur bra som helst! 💃🏼  
I fredags var vi ute och käkade med farmor och farfar som firade 55års-bröllopsdag! Supermysigt! Innan det skrittade jag ut en sväng med Krut. 
 
I lördags var jag på Eklunda på förmiddagen. Alltså hur kul?! Var ett tag sen jag var där nu ju. Så när Lena hörde av sig och frågade om jag kunde jobba var jag inte snabb att tacka nej. Nu är det dock inte alls mycket att fixa i jämförelse med i somras. Iallafall så fixade stallen, packade lite höpåsar, mockade hagar och lite sånt. 
 När jag var färdig där åkte jag hem och då var det bara att sätta igång och rida direkt innan det blev mörkt. Skrittade ut på både Farina och Krut då med. 
 
I söndags var jag på Eklunda igen, när jag var klar där var det raka vägen hem och rida Farina och Krut. Igår red jag både Farina och Krut på banan och båda två kändes bra! Krut var riktigt fin faktiskt! 
 
Nu är jag i skolan och väntar på att sista lektion strax ska börja. Slutar ganska tidigt idag och då ska jag rida båda hästarna innan det blir mörkt. Blir ju mörkt jättetidigt nu. 
 
 
Sören (Sir Oldenburg) hade det skönt ute i det fina höstvädret! 😇  🍂 🍁 ☀️

gårdagens träning + Farina

Gårdagens träning med Krut var ritkigt bra! Han var såå fin! Berättade ju om att han haft lite väl mycket energi senaste dagarna och igår var ingent undantag. Men han höll sig på mattan och använde verkligen sin energi på precis rätt saker. Igår var alla bitar på plats som vi tragglat med senaste veckorna. KUL! Krut verkade också tycka det var roligt för han är så himla positiv och glad nu, mer träning, ork och kondis gör susen för hans inställning till arbete. Sen funkar också upplägget med att pressa på honom ganska hårt under kort tid och sen får han skritta en stund innan vi kör på igen bra på honom. Det gör också att han aldrig blir sådär jättetrött att han ser  svart och inte orkar ett dugg mer liksom. Men som sagt, superträning! Den känslan tar vi med oss i vinter när det är kallt, mörkt och jävligt och inget funkar känns det som då😉
 
Farina har också haft gaaaalet mycket energi senaste dagarna! Hon är som en tickande bomb att sitta på. Väldigt fin men väldigt het. Minsta lilla så flyger hon i luften. Hmmm, typsikt hjärtat😂  Vi fortsätter jobba längs spåret och bara raka spår. Nu när hon varit såpass het har det inte varit någon idé alls att jobba henne i den högre formen utan vi har lagt ner henne lite och sett till att hon blivit avspänd och taggat ner där. Sen har jag kunnat plocka upp henne lite försiktigt i formen men att hon fortfarande är rund, så hon inte drar ut nosen och spänner underhalsen. Det har funkat jättebra. Vi har liksom haft nån slags mentalyoga för små vilda unicorns🦄   och det har funkat bra😆
kul att kolla tillbaka på gamla bilder. Man inser då vilken utveckling man gjort fast man inte tycker att man gjort det. Minns där att hon hade jättejobbigt med förvänd galopp och att vi fick rida på fart ibland. Nu är galoppen hennes paradgren ju, 8m volter i förvänd är nemas problemas för hjärtat numera, och för att inte tala om hennes enkla byten!😘  hjärtat är min all time fav💁🏼💖🦄