Som lördag fast det är måndag

Knut var jättefin idag när jag red. Vi jobbade på ordentligt i både traven och galoppen. Hitta gummibandskänslan, mellan hand och skänkel, härlig kontakt mellan hans mun och min hand. Måste säga att vi lyckades bra ändå! Krut var riktigt fin. Han börjar komma ihop mer och orkar bära sig själv där nu. Tidigare var han väldigt trutig och då släpper han ryggen bara. 
💫🤩⭐️✨ till Krut idag alltså. 

Sugar var också jättefin. Fortsatte jobba på som på träningen sist och idag gick det snabbare att komma igenom det. Antagligen en kombo mellan att jag hade bättre kläm på vad som skulle göras och att Sugar också hade det. Mycket handlar om att få koll på yttersidan, då blir han så fin! 😘 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Årets första tävling + hingstvisning

I lördags var det hingstvisning på Eklunda. Jag tycker verkligen att det är så himla roligt att vara med och hjälpa till där, speciellt under hingstvisningarna. Allt ska vara rent och snyggt, gårdsplanen krattad, stallarna sopade och hingstarna skinande✨ 
Det var mycket folk och jag tror alla verkade nöjda, det är ju verkligen en resa man gör när man väljer hingst till sitt sto, seminerar och hela den biten och sen en lååång väntan fram till nästa sommar. 🐴👶🏼 Vi längtar väldigt mycket efter vår fölis nu iaf! 

Igår var vi iväg på tävling med Farina. Första för året. Farina var laddad💥 men nu börjar jag få lite koll på henne. 
Hon kändes fin på framridningen. Hade kanske önskat att jag skulle satt mer tryck i henne, fick inte riktigt med bakbenen så bra som vi kan. Väl inne på banan taggade hon till, såklart😉 det där med att jag inte riktigt fick henne mellan hand och skänkel, att hon var lite lång, följde med även inne på banan. Det gör det hela mycket svårare för oss båda, så vi fick några små missar här och där. Tex i galoppen så är hennes paradgren enkla bytena, men eftersom hon inte var helt lösgjord så trycker hon upp sig lite i formen och vi får inte riktigt den där finstämda kontakten. Då gör hon lite som hon vill vilket betydde att vi knappt hann skritta förrän hon redan hade fattat galopp igen (men hon fattade alltid rätt galopp, hon kan nog programmet utantill🤪😁) 

Vi fick 65% vilket vi var nöjda med. Målet var såklart högre, men med tanke på hur hon var, lite laddad och att vi fick några missar, så är vi nöjda. För vi fick ändå ett kvitto på att vi förbättrat oss i vinter, eftersom vi trots allt gjort många ritter där hon kört lite sitt race och då har vi inte alls fått de här poängen. Så vi är nöjda och tyckte vi fick en bra årsdebut! Nu laddar vi för nästa tävling🤩 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Blev lite sen så fick knoppa på 10 min🤪
(null)

(null)


onsdagens toppenträning och sista NP

Sugar var så himla fin i onsdags på träningen! I början var han lite lång och långsam, så vi fick kvicka upp honom lite. Han tyckte det var lite jobbigt att börja behöva ta i lite mer än tidigare, fast han tog ändå arbetet bra och blev så fin. Han började trava mer genom kroppen och med bra aktivitet. I galoppen måste jag vara extra noga att han inte "rullar" fram i en "unghästgalopp", utan att jag hjälper honom att få in bakbenen så han även kommer upp i fram. I vänster galopp är det lättare medan vi får jobba på ordentligt båda två i högervarvet. Där vill han trycka ut bogen och sätta in baken. Så jag får tänka öppna och hjälpa honom extra mycket för att komma rätt, så att han stärker sig. 
 
Krut fick laser i onsdags igen, nu var det nästan inga spänningar alls kvar som hon kände förra veckan! Wiho! Har märkt skillnad i ridningen bara efter första lasern så det mesta kom nog loss då. Han har varit lite stel i ena bakbenet, men så kände Lotta att han var lite spänd i en muskel på ryggen som antagligen har att göra med bakbenet. Allt hänger ju ihop på ett eller annat sätt, glad att vi har Lotta som är så himla kunnig och duktig med sånt! 
 
Nu har jag precis skrivit mitt sista NP i engelska, iaf uppsatsen. Nu är det bara läs, hör och muntligt kvar och det är inte heller så roligt, men uppsatsen är klar och det är så skönt!! 
 
Efter skolan idag ska jag till Eklunda för att hjälpa till med förberedelserna inför hingstvisningen imorgon! HÄÄÄR finns mer info om den! 
 
Några dåliga mobilbilder från träningen i onsdags!