Träningarna i helgen

Farina red jag i fredags och i söndags. I fredags red vi mest lösgörande på henne. Hon var lite seg men kom loss väldigt bra! Igår jobbade vi lite mer rörelser, som jag ska göra mycket för att stärka henne. Även igår var hon lite seg men nu kämpar hon på och gör så gott och kan, inte som hon gjorde i vintras när hon sa upp sig så fort det blev jobbigt. Vi jobbade nästan enbart galopp och gjorde allt ifrån tempoväxlingar (eller mer samla upp galoppen - länga - samla osv) till skolor i galopp. Hon var faktiskt jätteduktig när vi gjorde galoppslutor!
Surprice red jag lördag och söndag. Nu har vi börjat jobba med delarna i FEI. FEI är svåra program så det gäller att lägga ner mycket tid på att träna alla delar!
I lördags var han till en början lite lång och ångade mest på. När vi då fick tag i honom bra och han började få riktig bra snurr på bakbenen blev han istället lite nonchalant eftersom han inte fick göra som han ville, haha! Men mot slutet var han jättefin och vi red igenom galoppdelen i det ena programmet och det gick superbra!
Igår kändes han bättre från start även fast han hade lite samma inställning som i lördags. Nu börjar jag komma åt honom och då blir det lite jobbigt för honom så då försöker han smita undan lite diskret. Men det blir nog bättre snart med mer styrka. Vi fortsatte jobba med FEI programmen. Svårast är nog skritten eftersom det är samlad skritt och det har vi aldrig haft med förut. Själva samlade skritten är inte särskilt svår tycker inte jag utan det är övergången ökad skritt - samlad.
Överlag kändes han bra i helgen, på onsdag ska vi träna för Helene igen och då ska vi rida igenom programmen för första gången :D
 

Kommentera här: