Bo Jenå träning + clinic

Har glömt att berätta om träningen för Bosse i torsdags. Men WOW så bra det gick! 

Krut blev så himla fin på träningen. Jag fick jättebra tips som jag kommer ha stor användning av. Tex har vi haft lite problem med öppnorna, han tycker det är lite jobbigt. På träningen nu kunde jag rida dem med enbart ytter tygeln och inner skänkel. Jag ville gärna hålla kvar i inner så jag fick nästan släppa den🙈 öppnorna blev jättebra och vi fick världens flyt  .
I galoppen fick jag bland annat rida på en liten volt runt Bosse, där jag också bara i stort sett skulle rida med yttertygeln. På den lilla volten fick jag då samlingen lättare. Ur det skulle vi rida framåt på en stor volt och sen kunde jag samla honom jättefint sen. Han har en stor galopp som kan vara svår att påverka, så det var jättebra tips som jag tror vi kommer ha stor nytta av! 

På kvällen var det Sugars tur. Han skötte sig så himla bra! Vi är så nöjda över honom. Han blev lite spänd i början , det satt ju trots allt 200 pers på läktaren😉 Men han fick tid att slappna av där inne på ett jättebra sätt. Även fast vi aldrig "flashade" runt där inne hej vilt så hoppas och tror jag många fick med sig kloka tankar från Bosse som han delade med sig av under tiden jag red. Som att formen på den unga hästen ska vara behaglig, dvs inte ihopdragen. Det fick jag beröm för, att jag red Sugar i en fin balans och form. Och sen att man inte ska samla unghästarna för mycket,  man ska hela tiden tänka framåt. Som avslut fick vi skritta runt där inne medan han pratade och då kunde jag rida på långa tyglar. 

Guldstjärna till båda pojkarna alltså⭐️😘 
(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

Kommentera här: