vet-check + träning

(Inlägget skulle ha kommit upp igår)
 
Igår åkte vi till Husaby med Sugar för vet-check. Han fick grönt ljus! Han klarade både böjprov, longeringen och ridprovet galant. Enda pricken i protokollet vara att Torunn reagerade på att han var lite ojämnt musklad i sitt kors. Vi kollade upp hans gaffelbandsfästen för hon sa att så som han är byggd kan ibland gaffelbandsfästena påverkas (?). Men de såg jättefina ut på ultraljud! Så hans snedhet över korset är antagligen bara att han är svagare i ena sidan, vilket kan vara det jag känt ibland i ridningen. Så nu ska vi rida på som vanligt med fokus att stärka honom ordentligt där.
Det kändes verkligen jättebra att han fick tummen upp! 
 
Resan blev ju dock typ tre timmar längre än vanligt... Den vägen vi brukar åka genom Hova var avstängd pga vägarbete. Så vi fick åka en rätt lång omledningsväg både dit och hem. Den var rätt krokig och liten, och folk körde som idioter. På vägen hem började vår GPS visa att vi skulle åka in på massa konstiga småvägar när vi åkte på omledningsvägen. Vi tänkte att den bara tyckte vi åkte en lång omväg, fast när vi hade åkt en bit visade det en massa röda kryss på vägen = bilkö.... Det stod helt stilla och alla hade typ gått ur sina bilar, vilket ofta tyder på att det är tvärstopp. Eftersom det var så sjukt varmt (30 grader och stekande sol) blir transporten väldigt varm direkt när vi stannar. Sugar var dessutom väldigt orolig, antagligen en kombo av att det var läskigt varmt och att hans lugnande började gå ur kroppen. Det fanns ingen info om vad som hade hänt, men vi hörde rykten om att det var en allvarlig olycka. Så vi valde helt enkelt att vända och köra en annan väg hem. Det gick in en grusväg som mamma kunde backa ner på och vända så vi kunde komma på rull. Vi fick då åka tillbaka en bit och sen åka mot Degerfors. Mina kusiner bor där, så vi kunde stanna där en stund och låta Sugar äta gräs och dricka vatten i skuggan en stund. När vi sen lastade och åkte sista biten hem var han mycket lugnare vilket var skönt. Då var han nog inte lika varm längre. 
 
Vi kom hem vid 17, alltså var vi borta i 10 timmar igår.... Han förtjänar en stor stjärna alltså! Det var första gången han åkte såhär långt, denna värme dessutom! Bilarna kör som idioter och det är inte heller alltid det lättaste när hästarna inte är vana, men han skötte sig verkligen superbra! 
 
Vi hade tur att jag kunde byta träningstid igår, för vi hade aldrig hunnit annars! Det passade ovanligt bra för när jag red började det svalna av också. 
Krut var jättefin igår. Traven börjar bli riktigt bra, galoppen är svårare men även den var bra igår. Vi tränade delar och sen red vi igenom ett helt program. Typ första gången  och för att vara första gången var det jättebra. Små detaljer som vi ska träna på fast i det stora hela var han jätteduktig. Han börjar bli så pigg nu, det är så roligt! 
När Knut va på Husaby sist! 

Kommentera här: